Акцент, Новини

Поетичен рецитал за Ботев представиха децата от ДГ „Радост“ в град Калофер

Заместник областният управител на област Пловдив Димитър Добрев бе гост на първото събитие от тържествата, посветени на 176-годишнина от рождението на Христо Ботев в Калофер. На 4-ти януари в Национален музей „Христо Ботев“ деца от ДГ „Радост“ представиха поетичен рецитал в памет на националния ни герой.

Всички гости в залата на музея останаха очаровани от изпълненията на децата и най-вече от 6-годишната Пламена Колева, която рецитира цялото произведение на Ботев – „Хаджи Димитър“.

Заместник областният управител на област Пловдив Димитър Добрев поздрави невероятните таланти за представянето им като изрази признателност към техните учители за това, че продължават да предават българския дух и ценности на младото поколение. Той им пожела да не забравят делата на Ботев и да пазят родината в сърцата си.

Кметът на Калофер Драгомир Боев приветства малките участници в програмата и им благодари за труда, който са положили, за да научат всички песни и стихове.

Сред гостите на събитието бяха заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, директорката на НМ „Христо Ботев“ Ася Николова, директорката на ДГ „Радост“ Иванка Митова, жители на града, близки и роднини на децата.

Честванията по случай 176-годишнина от рождението на Христо Ботев продължават днес с „Възпламенена жарава“ – спектакъл с участието на ученици от СУ „Христо Ботев“ и Сдружение „Калиферови хайдути“, Поклонение пред паметната плоча на родното място на Христо Ботев и празнични илюминации.

Програмата завършва на Богоявление с полагане на цветя пред паметника на Ивана Ботева – майката на Ботев и митинг-поклонение.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/