Акцент, Новини

Международен панаир Пловдив стартира панаирната седмица с голям интерес

Деветото издание на мегаизложението, което обединява международните специализирани изложби АГРА 2024, ВИНАРИЯ 2024 и ФУДТЕХ 2024 бе открито днес в Международен панаир Пловдив. Началото на панаирната седмица дадоха  министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, вицепрезидента Илияна Йотова и министърът на земеделието, горите и развитието на селските райони на Република Косово Фатон Пеци като прерязаха лентата за откриването.

Министър Вътев посочи, че сериозното международно участие на форума ще се развива за в бъдеще и ще надгражда много успешно пазарно развитие. „Свидетели сме в нашата страна и в цяла Европа на сериозни притеснения и недоволства на земеделските производители и независимо от всичко това заявката за едно изключително успешно изложение е много сериозна. Големият интерес от страна на изложителите показва, че духът на българския производител не е сломен след толкова кризи и искрено вярвам, че всеки ще си тръгне оттук зареден с повече оптимизъм и нови идеи за успех в своята работа“, каза още той и пожела успех на участниците в изложенията.

На събитието присъстваха областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, народният представител Росен Костурков, заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев, заместник-областният управител на Пловдив Атанас Ташков, изпълнителният директор на ИАЛВ инж. Красимир Коев, председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Виолета Божанова, представители на дипломатически мисии у нас и др.

Официалните гости разгледаха подробно изложенията и с интерес разговаряха с изложители.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/