Акцент, Новини

Областният управител проф. Янчева откри учебната година в Университета по хранителни технологии в Пловдив

Областният управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева откри  днес новата учебна 2024-2025 година в Университета по хранителни технологии. Тя направи специално обръщение към първокурсниците, които бяха видимо развълнувани и щастливи от тържественото им посрещане в университета.

„Скъпи първокурсници, тук вие ще се срещните с вашите преподаватели, които ще ви преведат през необятния свят на науката. От вас се изисква креативност и упоритост. Използвайте възможностите, които ви дава този университет, за да имате след това успешна кариера. Помнете, че успехите идват при тези, които ги преследват с упорит труд и смелост“, заяви в приветствието си проф. Христина Янчева. Тя пожела на всички студенти и преподаватели една успешна учебна година, изпълнена с много нови постижения и придобиване на нови знания.

„Скъпи студенти за мен е огромно удоволствие да ви посрещна с „добре дошли“ в Университета по хранителни технологии. През изминалите 71 години УХТ се е утвърдил като водещ център в областта на хранителната наука и технологии, биотехнологиите и туризма“, заяви в приветствието си към първокурсниците ректорът проф. Галин Иванов. Той добави, че обучението в университета представлява съчетание на традиции и новаторство. И припомни, че едно от основните предимства на тези, които са го завършили, е тяхната успешна реализация на пазара на труда. Като важно достойнство той определи силната връзка на висшето училище с бизнеса.

„Драги студенти, от името на бизнеса мога да ви уверя, че в УХТ сте на правилното място. Тук се обучават новите поколения високо ценени професионалисти за пазара на труда. Пожелавам ви да се подготвите възможно най-добре. Ние се нуждаем от тези квалифицирани кадри, подготвени от преподаватели от най-високо ниво. Пожелавам ви успешна учебна година“, заяви Роберто Санторели ‒ член на съвета на настоятелите на УХТ.

Председателят на Студентския съвет на УХТ Лидия Георгиева предаде символично перото на знанието на първокурсниците. „Перото на знанието символизира нашето израстване в университета, където получихме голяма подкрепа от нашите преподаватели, за което им благодарим“, заяви Лидия Георгиева. Тя увери първокурсниците, че всеки един избран от тях факултет и катедра могат да ги превърнат в добри специалисти и всеки един преподавател ще им помогне да получат най-доброто образование.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха изпълнителите от студентски танцов състав „Пълдин“.

Гости на тържеството бяха проф. Христина Янчева ‒ управител на област Пловдив, Явор Гечев ‒ съветник по селско стопанство в Президентството но България, Негово превъзходителство Анатол Чебук ‒ посланик на Молдова в България, Фиданка Кацарева ‒ зам.-кмет при район „Централен“, проф. Пламен Моллов ‒ председател на Съвет на настоятелите, ректор на УХТ в периода 2019-2023, членовете на Съвета на настоятелите на УХТ, доц. Боряна Иванова ‒ ректор на Аграрен университет – Пловдив, доц. Никола Шакев ‒ директор на Филиал Пловдив към Технически университет – София, проф. Стела Митева-Динкова – зам.-ректор на АМТИИ, доц. Веселина Кондева-Главинкова ‒ зам.-ректор на Медицински университет – Пловдив, Олга Манолова ‒ председател на Настоятелството на Висше  училище по сигурност и икономика, бившите ректори на УХТ проф. Димитър Хаджикинов и проф. Георги Вълчев.

Поздравителни адреси по случай откриването на академичната година, изпратиха: д-р Георги Тахов ‒ министър на земеделието и храните; Костадин Димитров ‒ кмет на община Пловдив; Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“; Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“; Филиал Пловдив към Технически университет – София; Висше училище по агробизнес и развитие на регионите; Висше училище по сигурност и икономика; Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив; Професионална гимназия по електротехника и електроника – Пловдив.

След официалното откриване в аула „Проф. Милен Бешков“ се проведе среща на първокурсниците с ръководството и Студентския съвет в УХТ. Новите студенти се запознаха с университета и използваните дигитални платформи в процеса на обучение. Университетът по хранителни технологии, първи от висшите училища в Пловдив, стартира тази есен обучението на новоприетите студенти в Дигитален университет, с използването на електронна студентска книжка и електронна главна книга.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 18 септември, 2024 в 17:11

Skip to content https://www.livechatalternative.com/