Акцент, Новини

Водачи на скоростни автомобили подкрепят инициатива в Дните на безопасност на пътя

По повод Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасност на пътя между 16 и 22 септември е организирано събитие по инициатива на кмета на  район „Тракия“ Георги Гатев, община Пловдив, съвместно с клуб American cars and coffee Plovdiv. Партньор на кампанията е Областна администрация Пловдив.

Като председател на Областната комисия по безопасност на движението заместник областният управител инж. Атанас Ташков участва активно в подготовката на събитието. „Целта е по един интересен начин да покажем, че градските условия не са подходящи за скоростно шофиране, защото се създават предпоставки за инциденти, които понякога са с фатален край“, коментира Атанас Ташков. По думите му любителите на бързите скорости трябва да знаят, че могат да шофират в на специални писти, в контролирана и безопасна среда. Заместник областният управител призова: „Пази своя живот, бъди отговорен към живота на другите“.

Целта на кампанията е намаляване на пътнотранспортните произшествия и последиците от тях, като подчертае, че шофирането на скъпоструващи и мощни автомобили може да носи удоволствие, а не да бъде предпоставка за развиване на рискови високи скорости, последиците от които биха могли да бъдат застрашаване или отнемане на нечий живот.

На събитието ще видите:

  • Интересни и редки американски автомобили
  • демонстрации на спиране на автомобил от 50 до 0 км., от 30 до 0 км.
  • уроци на децата за преминаване на светофарни уредби,
  • беседване и напомняме на основни правила за пътна безопасност от експерти и компетентни органи
  • ще бъдат подготвени томболи и награди в различни категории
  • демонстрационно возене на посетители и гости на събитието
  • още други изненади

Като партньор на събитието Областна администрация – Пловдив от името на организаторите Ви кани да присъствате на 22.09.2024 г. от 10:00 часа до 15:00 часа в район „Тракия“, бул. „Освобождение“, паркинга на магазин „Кауфланд“.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/