Акцент, Новини

Заместник областният управител Евелина Апостолова присъства на откриването на „Сцена на кръстопът“

Заместник областният управител Евелина Апостолова уважи с присъствието си старта на 21-то издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. Г-жа Апостолова, която бе в компанията на съпруга си, аплодира премиерното представление на пиесата „Руски мармалад PostChekhov“, с което беше открито поредното издание на един от най-обичаните пловдивски фестивали. Сред гостите на премиерата бяха още Савина Петкова – Председател на Общински съвет – Пловдив, инж. Димитър Георгиев – почетен консул на Украйна в Пловдив, собственик и управител на фирма „Роза Импекс“ ООД – главен спонсор на Фестивала, инж. Никола Добрев – председател на УС на КЦМ 2000 АД, дългогодишен спонсор на проявата, Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите в България, много творци, дейци на изкуството и културата, медии, актьори, приятели и почитатели на театралното изкуство. Преди началото на спектакъла, приветствия към организаторите, участниците във фестивала и вярната пловдивска публика поднесоха заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.

Пиесата, която е създадена по текст на Людмила Улицкая е реализирана от екипа на руския режисьор Владимир Гурфинкел и прекрасните актьори на Драматичен театър – Пловдив. Впечатляващата сценография и костюми са дело на Ирена Ярутис, музиката към спектакъла е на Виталий Истомин, хореографията е на Татяна Безменова, а художник на осветлението е Евгений Ганзбург. В пиесата участват любимците на пловдивската публика Стефан Попов, Венелин Методиев, Красимир Методиев, Добрин Досев, Анелия Ташева, Радина Думанян, Елена Кабасакалова, Елена Атанасова и колоритната млада дебютантка Милена Георгиева. Прекрасната Маргита Гошева, позната ни от едни от най-награждаваните в последните години филми „Урок“ и „Слава“ на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов,  направи силен старт на пловдивска сцена и вече е част  от екипа на Драматичен театър – Пловдив.

„Руски мармалад“ на Людмила Улицкая разказва историята на „руското неслучване“, което прави паралел и с рушащата се ценностна система и у нас. Обитателите на старинната вила сякаш са излезли от пиеса на Чехов и са се озовали сред руините на сегашното съвремие. Големият руски въпрос „Какво да се прави?“ , който в не по-малка степен вълнува и нас, се е трансформирал в смешно-тъжното „Има ли смисъл да правим каквото и да било?“. Посланието бе въздействащо,  а играта на актьорите – на нужната висота и заслужено получи аплодисментите на публиката.

В края на представлението на екипа бе поднесена кошница с цветя от името на областния управител Здравко Димитров.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Последна редакция на 15 септември, 2017 в 17:10

Skip to content https://www.livechatalternative.com/