Завод за самолетни части ще разкрие 200 работни места до Пловдив

Производство на самолетни части ще започне през 2019 година край Пловдив френската фирма „Латекоер“. Базата ще бъде разположена в индустриалната зона на Радиново,  непосредствено срещу „Сокотаб“.

Първите тухли на новото строителство положиха символично   заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, посланикът на Франция Ерик Льобедел, изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции Стамен Янев, заместник-областният управител Петър Петров и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

„Един от основните приоритети на Министерството на икономиката и правителството е насърчаването на инвестициите, а днес говорим за инвестиция от 11 милиона евро и разкриване на първо време на 200 работни места“, заяви в обръщението си заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той подчерта, че друг приоритет е насърчаване на иновациите и високотехнологичните производства, каквото е производството на „Латекоер“

В новия завод ще се произвеждат дребни възли за врати на самолети и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите. Те ще се правят по най-нови технологии, отговарящи на най-високи стандарти за качество.

 Цялата площ на завода ще е 5000 квадратни метра.

 

Галерия

3188 Views | Last update 28.09.2017 10:46:16

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017