Акцент, Новини

Областният управител бе официален гост на откриването на Университетски информационно-административен център към Медицински университет – Пловдив

Областният управител Здравко Димитров бе официален гост на откриването на Университетски информационно-административен център към Медицински университет – Пловдив.

Министърът на  здравеопазването проф. Николай Петров, зам.-министърът на образованието и науката г-н Петър Николов и ректорът на Медицински университет проф. д-р Костянев прерязаха лентата на Университетския информационен център, който бе построен за рекордно кратък срок и е единствен по рода си в цялата страна. На празника присъстваха и председателят на общински съвет Савина Петкова, зам.-кметове, почетни консули, представители на висши учебни заведения и университетски болници. Гостите бяха поздравени от студентката Мария Нанова, която акапелно изпълни химна на България и от госпъл хорът на университета.

Университетският център ще предоставя нови информационни услуги на българските и чуждестранни студенти, а екипът му ще се грижи за по-бързото адаптиране на новоприетите. В модерната сграда са разположени Информационен център, Център за кариерно развитие, Учебният отдел към Ректората, офисите на Факултета по медицина и отдел „Следдипломно обучение“ . Базата разполага и със зали за презентация, приемни зали, книжарница и интернет кафе.

По време на посещението си областният управител разгледа и Симулационния тренировъчен център, който е най-големият обучителен център в страната и се запозна с новите възможности, които ще дават високо качество в обучението на бъдещите медици.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/