Акцент, Новини

Спектакълът SHOW OPERA остави незабравими впечатления у гостите и жителите на Пловдив

На 3 април 2019 г. за първи път гала спектакълът SHOW OPERA от Санкт Петербург гастролира в Пловдив и България. Спиращото дъха музикално представление, включващо най-големите оперни арии, известни неаполитански песни и колоритни руски романси, завладя гостите и жителите на Пловдив. SHOW OPERA е уникален проект, съчетаващ класическа музика, академично пеене и модерни шоу технологии.

В програмата бяха включени всички акценти на световната класика, изпълнявани от най-добрите гласове на руската опера. На сцената в Дома на културата „Борис Христов“ се изявиха Светлана Феодулова – с рекорд в Книгата на Гинес за „Най-висок оперен глас в света“, Александър Миминощвили с над 10 водещи роли на сцената на Болшой театър, Карина Чепурнова – солист на Мариинския театър, победител в Международния оперен конкурс „Елена Образцова“, солистът на Виенската опера – Олег Лоза и водещите солисти с изяви на известни международни сцени – Иля Римар, Константин Бржинский, Роман Карпяк, Леонтий Саленский, Алла Петрова и Анастасия Захарченко под диригентството на Михаил Голиков – народен артист на Кабардино Балкария, република в състава на Руската Федерация, с участието на оркестъра на Държавна опера – Пловдив.

SHOW OPERA е изпълнена с различни изразни средства, оригиналната сценография заедно с мултимедийнaта 3D сценография и индивидуалното решение за светлинно оформление пренесоха публиката в средновековни крепости и ренесансови дворци, сред руски и романтични пейзажи. В програмата звучаха творби от Бизе, Моцарт, Верди, Росини, Офенбах, Римски-Корсаков, Чайковски, Хачатурян и др.

След спектакъла Областният управител на област Пловдив – г-н Здравко Димитров лично се срещна с участниците в музикалния проект, като ги поздрави за блестящите изпълнения, благодари от името на пловдивската публика за незабравимото преживяване и ги покани отново да гостуват в древния ни град.

Спектакълът SHOW OPERA бе осъществен в Пловдив с любезното съдействие на г-н Здравко Димитров – Областен управител на област Пловдив и Областна администрация  Пловдив.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/