Акцент, Новини

Зам. областният управител Евелина Апостолова и кметът на Карлово – д-р Емил Кабаиванов дадоха старт на европейски проект

На 11.10.2017 г., в гр. Карлово официално беше направена първа копка на пешеходната зона по ул. „Водопад“. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020г. и е по проект „Благоустроена градска среда на гр. Карлово“.

На официалната церемония присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-областният управител Евелина Апостолова, заместник-кметовете на общината, секретарят на общината Стефан Стефанов, представители на фирмата инвеститор, на строителния надзор в лицето на инж. Светлин Пешев, представители на изпълнителя на мерките за информация и комуникация, граждани на Карлово.

„Проектът „Благоустроена градска среда на град Карлово“ е един от приоритетните проекти,  по който работим през последните няколко години. Това е доказателство, че да стигнем до  такъв голям проект, спечелен по Оперативна програма „Региони в растеж“, е извършена изключително  задълбочена експертна и организационна  работа в продължение на няколко години,“ каза в приветствието си кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.

От името на Областната администрация, заместник областният управител  г-жа Евелина Апостолова поздрави кмета, общинската администрация на Карлово и гражданите.  „Ние трябва да си дадем сметка колко труд и упоритост са вложени, за да бъде община Карлово сред първенците по усвояване на европейски средства по програмите на ЕС“, каза в поздравлението си г-жа Апостолова. Тя пожела на фирмата изпълнител успешна работа и предсрочно завършване на обекта, за да може по-скоро хората да се радват на придобивките, които започват да се изграждат.

По традиция, за успех на строителните работи, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и зам. областният управител г-жа Апостолова,  счупиха бутилка шампанско преди багерът да направи първата копка.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/