Акцент, Новини

Кметът на гр. Карлово д-р Емил Кабаиванов и зам. областният управител Петър Петров дадоха старт на мащабен проект за училищата и детските градини в града

С официална церемония “Първа копка”, на 13.10 2017 г., в гр. Карлово стартира    проект “Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали”. Проектът е финансиран от Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.” и началото на строителните работи беше дадено в два обекта – детска градина „Слънце“ и СУ “Васил Левски”.

Официални гости на двете „първи копки“ бяха кметът на гр. Карлово д-р Емил Кабаиванов, зам. областният управител на Областна администрация – Пловдив – Петър Петров, зам.-кметове на общини, общински съветници, инвеститори, представители на строителния надзор и граждани.

В поздравителните си слова към гражданите на града, кметът  д-р Кабаиванов заяви, че цялата администрация ще следи за качеството на работа и за навременното приключване на строителните дейности, а на строителите пожела хубаво време. Той благодари на Областна администрация-Пловдив за подкрепата, която винаги е оказвала  на община Карлово.

Зам. областният управител Петър Петров поздрави присъстващите от името на Областна администрация – Пловдив. „За мен е истинско удоволствие да Ви поздравя от името на областния управител г-н Здравко Димитров и лично от свое име, за огромните усилия, които полагате да превърнете гр. Карлово в красиво и приятно място за живеене. Удоволствието е още по-голямо, когато това е свързано с децата,“ каза г-н Петров и допълни, че за пореден път Карлово показва, че е един от градовете с най-много спечелени проекти и усвоени средства по програми на ЕС.

„Обектите, които стартират днес са изключително важни, защото изграждането на спортни и детски площадки, както и строежите на  спортни зали са важна част от това да накараме децата  да  приемат физическото възпитание като част от образователната система и да открият предимствата на спортуването и здравословния начин на живот пред заседяването пред компютрите и затворените пространства“, подчерта г-н Петров.

По утвърдена традиция, преди багерът да направи първата копка, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и зам. областният управител П. Петров, счупиха бутилка шампанско за старт и успех на строителните работи.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/