Новини

Главният секретар на ОА-Пловдив беше гост на изложбата „Здравей Пловдив“, организирана от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив

Изложба-живопис, „Здравей Пловдив 2019“, беше открита  официално на 14 октомври в Резиденцията на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив. Своеобразен домакин на събитието беше Генералният консул Хюсейн Ергани. На изложбата бяха представени платна на трима от най-известните и продавани турски художници -Гюнсели Капуджу, Хале Нурол и  Вахап Демирбаш.

Гюнсели Капуджу  има участия в повече от 30 индивидуални и множество общи изложби. През 2015г. получава награда в областта на пластичните изкуства от Съюза за фолклорни изследвания „Троя“.

Хале Нурол пресъздава не това, което вижда в реалността, а това мечтания от нея свят. Участвала е в 27 самостоятелни и 20 общи изложби.

Основна тема в картините на Вахап Демирбаш е културата на Анатолия, традиционните сватби, народните веселия, обречените на забрава старинни предмети и стари къщи. Член е на Асоциацията на художниците акварелисти в САЩ.

Гости на събитието бяха консули и почетни консули на мисиите в Пловдив, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, главният секретар на Областна администрация – Пловдив – Борислав Димов, представители на академичната общност в града, художници, журналисти, председателят на Търговската камара в Пловдив – г-жа Проданова, представители на бизнеса от Турция и Пловдив.

 

Галерия

Последна редакция на 16 октомври, 2017 в 17:35

Skip to content https://www.livechatalternative.com/