Новини

Ситуацията в област Пловдив е овладяна. Здравко Димитров инициира среща с шефовете на полицията, за решаване на проблемите в областта

Областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров свика на работна среща кметовете на всички общини в област Пловдив. На срещата присъстваха и зам.-областните управители Георги Пилев, Владимир Маринов и Иван Антонов. Акцент беше актуалната информация за състоянието на региона, след падналите обилни снеговалежи през уикенда.

В повече от общините обстановката се нормализира и авариите по електрозахранването и водоснабдяването са отстранени. Язовирите в областта са с контролирани обеми и водният им дебит се наблюдава, като се съблюдават конкретните предписания.

Желанието на областна администрация е да се подобри връзката между общините и държавата. Да се работи в посока на оптимизиране на отношенията между централната и местната власт по-добрата координация  между тях. Предстои информационен ден, в който ще се представят определени оперативни програми. Областният управител заяви, че ще предложи в Пловдив да се състои изнесено заседание на МС, на което да бъдат обсъдени приоритетните проекти за пловдивска област.

Ще бъдат направени и приемни дни в общините, на които гражданите да могат да обсъждат своите проблеми администрацията на областта.

На срещата бяха направени и няколко предложения, като иницииране на конференция по въпросите на енергийната ефективност и запознаване на кметовете с новите изисквания за кандидатстване за саниране на жилищни сгради.

Оказва се, че повечето общини в пловдивска област имат големи проблеми с числеността на полицейските подразделения. На много места полицейския състав е в изключително намален състав, а община Лъки разполага само с един полицай.

В тази връзка, Здравко Димитров пое ангажимента да свика работна среща с директора на полицията и шефовете на районните управления в област Пловдив, на която да се потърси решение на проблема.

[Best_Wordpress_Gallery id=“3″ gal_title=“Здравко Димитров даде старт на акцията по раздаване на индивидуални пакети на нуждаещите се“]

 

 

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/