Новини

Здравко Димитров даде старт на акцията по раздаване на индивидуални пакети на нуждаещите се

„Няма по-благородно нещо, от това, до помагаш на нуждаещите се“. С тези думи Областният управител Здравко Димитров даде старт на акцията по раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещите се в пловдивски област, в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), която се реализира съвместно с Областен съвет на Българския Червен кръст Пловдив.

Днес, 07.01.2016г., инициативата започна в сградата на Многофункционален социален център на улица ”Изток” № 48 в Пловдив. На шест пункта в Пловдив доброволци ще раздават продукти до 29 януари, а помощи ще получат всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, съобщи Таня Георгиева, ръководител на БЧК-Пловдив. Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Индивидуални пакети с хранителни продукти ще бъдат раздадени на 22 522 нуждаещи се в Област Пловдив. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 23 пункта в областта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. В общините Марица и Родопи предстои до дни да бъдат определени пунктовете за раздаване и хората, които ще отговарят за тях.

„Дано да сме от полза и хората да могат да прекарат по-леко зимата с тези продукти“, каза Димитров.

Сред първите, които си взеха хранителните пакети в които имаше по 5 кг. брашно, 3 кг. леща, 3 кг. спагети, 1,6 кг. компот и 1 кг. конфитюр беше Катерина Желязкова от село Езерово, Първомайско.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/