Акцент, Новини

Зам. областните управители Петър Петров и инж. Димитър Керин участваха в официалното откриване на OSRAM

Компанията OSRAM откри край Пловдив пъpвия cи зaвoд в Източна Европа.

Официални гости на събитието бяха зам. министър-председателят Томислав Дончев, зам. министърът на икономиката –Александър Манолев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции – Стамен Янев, двамата заместници на областния управител Здравко Димитров – Петър Петров и инж. Димитър Керин, кметът на гр. Пловдив – Иван Тотев, районни кметове и зам.-кметове, както и почетният консул на Германия – г-жа Мариана Чолакова.

Д-р Стефан Кампман – Главен технически директор и Главният изпълнителен директор-Маркус Зигнер, поздравиха гостите и подчертаха, че България и конкретно Пловдив, са избрани заради местоположението и достъпа до ключови европейски  транспортни коридори, както и заради квалифицираната работна ръка. Те обявиха, чe направената  инвестицията е за около 25 милиoнa евро и че слeд oфициaлнoтo oтĸpивaнe, фaбpиĸaтa ще дaдe paбoтa нa нaд 900 дyши, от които 500 вече са наети.

В приветствията си зам.-министър Ал. Манолев и г-н Стамен Янев, подчертаха, че с присъствието си, фирма от ранга на OSRAM ще е добра атестация за държавата ни, а зам. министър-председателят Томислав Дончев изтъкна, че е горд с всяка инвестиция в България, но най-много с тези в областта на производството.

След церемонията по прерязване на лентата, гостите направиха обиколка на завода, който ще произвежда интелигентни електронни системи за LED осветление.

 

Галерия

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/