Акцент, Новини

В Пловдив беше открит логистичен център и павилион за електронна търговия с Китай във формат 16+1

Областният управител Здравко Димитров присъства на официалния старт на проекта „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ – България.

Това е първият по рода си демонстрационен и логистичен център в Централна и Източна Европа, който има цел да промотира възможностите на икономиките на 16 страни от ЦЕИ и да насърчава търговския стокообмен с Китай.

Откриването му е резултат от проведената трета работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1, който се проведе в Пловдив в периода 18-20 октомври, 2017 г. под егидата на областния управител г-н Здравко Димитров. „Вярвам, че той ще се превърне в модерен център за още по-успешно и надеждно сътрудничество между Централна и Източна Европа и Китай“, заяви областният управител Здравко Димитров.

Модерният земеделски стоков и технологичен център е важен не само за развитието на сектор „Земеделие“ в България, но и за цялата икономика. Той е добър пример и за останалите страни от Централна и Източна Европа в разгръщането на сътрудничеството с китайската икономика и за стартирането на проекти, насърчаващи технологичния обмен и научното сътрудничество в областта на селското стопанство.

На тържествената церемония присъстваха и заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, посланикът на Китайска народна република в България Н.Пр. г-н Джан Хайджоу, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и основателят на Тракия икономическа зона и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Пламен Панчев и Директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа Васил Гелев.

Логистичният център и павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти ще бъде място за търговия, демонстрация на продукти и логистика, където ще бъде възможен лесен и достъпен пълен пакет от транспортни и други логистични услуги. Те ще се предлагат в пакет на компаниите от Китай и страните от Централна и Източна Европа, така че да посрещнат по-успешно търсенето на пазара за международна логистика и за електронна търговия със селскостопански и други продукти. Той се намира в офис сградата на „Сиенит“ в Индустриална зона „Марица“, част от „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ), в близост до завода на „Сенсата Технолоджис“.

 

Галерия

Последна редакция на 28 ноември, 2017 в 12:46

Skip to content https://www.livechatalternative.com/