Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров и заместникът му Петър Петров уважиха новата академичната година на Аграрен университет – Пловдив

Областният управител Здравко Димитров и заместникът му Петър Петров присъстваха на тържествената, с която преподаватели, студенти и гости откриха новата академична година в Аграрния университет – Пловдив.

На празника присъстваха и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева, заместник-кметът Георги Тютюков, д-р Хинрих Майер Жерболе – Доктор хонорис кауза на АУ, делегация от Аграрния университет в гр. Шенянг, Китай, водена от ректора  проф. Лю Гуанл, дипломати от посолствата на Беларус и Виетнам и Турското генерално консулство в Пловдив, председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов, председателят на Българската асоциация за растителна защита доц. Петър Николов, както и представители на аграрния бизнес от Евро Ферт АД – Димитровград, Лемкен, КЛААС и др.

В академичното си слово ректорът проф. Янчева увери първокурсниците, че в АУ те ще получат качествено обучение, което ще им гарантира знания, предприемачески умения и самочувствие за успешна реализация на българския, европейския и международния пазар на труда. Проф. Янчева напомни, че те ще работят за просперитета на един от стратегическите отрасли на икономиката и за по-доброто бъдеще на България и света и им пожела да приемат предизвикателствата на вечния човешки стремеж за професионално съвършенство.

И тази година се спази традицията в първия учебен ден абсолвентите да предават на първокурсниците символите на плодородието. Юлиан Костадинов предаде на Стефан Кировски отрупаната с плодове, зеленчуци и житни класове кошница – дар на плодородната ни земя.

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева лично връчи студентска книжка на първокурсника Светлин Светлинов от специалност „Растителна защита”, приет с най-висок успех.

От името на първокурсниците приветствие към ръководството, преподавателите и студентите поднесе Анабел Николова.

Публиката аплодира изпълненията на Естрадно студио „Прима“ към Общински детски комплекс – Пловдив и Балет „Ера“, които  поздравиха първокурсниците.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Последна редакция на 20 септември, 2017 в 13:45

Skip to content https://www.livechatalternative.com/