Акцент, Новини

Поредна проверка на пътя Асеновград – Пловдив

Областният управител Здравко Димитров и главният експерт по сигурността на Областна администрация – Пловдив Валери Баранов направиха  поредната инспекция на пътя Пловдив- Асеновград.

На обекта в момента е съсредоточено голямо количество строителна техника, багери, валяци и огромен ресурс от строителни работници, които изпълняват стриктно поставените им задачи. В момента пътните работници полагат изравнителен и усилващ 6 см. пласт биндер асфалт. Инж. Паун Иванов от фирма „ИСА 2000“ обясни, че този слой е необходим, за да се повиши здравината и издръжливостта на настилката. Обектът се  изпълнява с единствената в България асфалтополагаща машина VŐGELE, чиято работна площ на полагащата дъска е 12.5 метра и позволява трасето да се асфалтира едновременно. По този начин се избягват надлъжните фуги и се постига изключително добро качество на настилката. Дебелината на полагащия пласт се контролира автоматично чрез електронна система и височинен осезател, който се плъзга по повърхността на основния асфалтов пласт. Инж. Иванов обясни, че изборът и технологията на полагане на асфалтовите слоеве по дължината на трасето е иновативен и е от изключително важно значение за качеството и здравината на пътната настилка. Той обеща, че полагането на биндер настилката по новото трасе при добро време ще приключи до 17 декември след което ще бъде направена нова организация на движението, за да се започне рехабилитацията на старото трасе.

Областният управител остана доловен от качеството и темповете, с които строителите изпълняват задачите си, и интензивния процес на работа, който ще позволи обектът да бъде завършен качествено и в срок.

В момента вървят процедурите и за локалните платна и кръговите кръстовища, които трябва да бъдат изградени успоредно с основното трасе.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/