Акцент, Новини

Зам. областният управител Евелина Апостолова откри Форум 2019

На 30.11.2019г., в  Дома на културата „Борис Христов“, се състоя първата регионална информационна среща Форум 2019 с Фокус: Отворена покана ЧИТАЛИЩА.

Събитието официално откри зам. областният управител г-жа Евелина Апостолова, която почерта в приветствието си: “Присъствието ми днес тук, е особено приятно, защото е свързано с инициатива на партньори, с които заедно участваме в проект по Комуникационната стратегия на Република България „Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Европейската година на културното наследство, което се явява естествен мост към предстоящото домакинство на гр. Пловдив за европейска столица на културата през 2019 година“. Точно затова съм убедена, че  осъществяването на съвместни културни проекти ще изпълни със смисъл мотото „заедно“. Г-жа Апостолова се обърна специално  към читалищните дейци с думите: „Уважаеми читалищни дейци, обръщам се към Вас, защото знам, че всички Вие влагате много вдъхновение, много усилия дори с ограничени средства да  поддържате жив българския дух и да съхранявате родните традиции. Отворена покана ЧИТАЛИЩА е проект, който дава възможности за осъществяване на много добри идеи“.

Официални гости на  събитието бяха и областните управители на област Смолян и Кърджали. Присъстваха над 120 читалищни дейци от трите области. На срещата беше отделено специално внимание на това как читалищата могат да  участват в проекта, какви са изискванията и как да бъдат попълнени документите за участие.

С информационната среща Форум 2019 с Фокус: Отворена покана ЧИТАЛИЩА, Фондация „Пловдив 2019“ предоставя специална възможност на самобитните общностни центрове и техните партньори да развият проекти и организират събития по повод 2019 година. Форумът е в рамките на общоевропейската тема „ Култура за развитие на регионите“, като събитие на Европейската седмица на регионите и градовете.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/