Акцент Новини

Областният управител направи поредната инспекция на ремонтните дейности на пътищата Пловдив- Асеновград и Карлово – Баня

Областният управител Здравко Димитров и арх. Валентин Маринов от Областна администрация – Пловдив направиха поредната инспекция на ремонтните дейности на пътищата Пловдив- Асеновград и Карлово – Баня.

Областният управител остана изключително доволен от темповете, с които вървят строителните дейности и благодари на представителя на фирма „ИСА 2000“ инж. Паун Иванов за бързината и отличното качество на полагане на асфалтовата настилка на Асеновградско шосе, което ще позволи обектът да бъде завършен предсрочно. На инспекцията присъства и кметът на Асеновград Емил Караиванов.

В момента на обекта работи единствената по рода си в България асфалтополагаща машина VŐGELE, който областният управител тества. Тя е с ширина на работната площ 12.5 метра, което позволява трасето да се асфалтира едновременно, като по този начин се избягват надлъжните фуги и се постига изключително добро качество на настилката. Инж. Иванов каза, че в момента се полага първия слой от основната настилка, който е с дебелина 12 см., след което ще бъде поставен 6 см. биндер асфалт и, ако метеорологичните условия позволят, новото трасе може да бъде пуснато в експлоатация до края на годината, след което ще започнат ремонтните дейности по старото платно. В началото на идната година ще бъде положен и последния 4 см. слой от устойчивата на износване настилка сплит-мастик.

Областният управител Здравко Димитров направи инспекция и на участъка от пътя Карлово – Баня , част от Републикански път II– 64 /Пловдив – Карлово/. Ремонтните дейности и там вървят по план, и до дни ще приключи полагането на втория асфалтов слой, след което ще бъде поставена износващата настилка сплит-мастик . Очаква се ремонтите дейности при добро време, да приключат да края на годината.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

https://www.livechatalternative.com/