Акцент, Новини

Главният секретар Борислав Димов присъства на тържественото отбелязване на 164-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов

Главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов присъства на тържествената церемония по случай 164-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов.

Събитието се проведе пред паметника на Стамболов на едноименния площад пред сградата на Общината. В тържественото честване участваха военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и членовете на комитет „Родолюбие“. Слово за държавника произнесе Председателят на Дружеството на пловдивските писатели Антон Баев, водещ на церемонията бе актьорът от Драматичен театър Пловдив Симеон Алексиев.

За да почетат годишнината и да положат венци и цветя, пред паметника на Стефан Стамболов бяха и кметът инж. Иван Тотев, председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, полковник Бучков – началник-щаб 68-ма бригада „Специални сили“, заместник – кметове, кметовете на райони, общественият посредник на Община Пловдив Борислав Стаматов, общински съветници, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев, директори на общински предприятия, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.

„В днешния ден отново сме тук, за да почетем годишнината от рождението на Стефан Стамболов – неизменен патриот, революционер, книжовник и велик държавник, един от строителите на съвременна България. Неговият принос и роля го нареждат сред най-значимите личности в историята. Той оставя своя неповторим почерк във формирането и укрепването на българската държавност. Неговият образ е противоречив, но едно е неоспоримо – той няма аналог“, каза във встъпителното си слово водещият на церемонията Симеон Алексиев.

След официалното слово на Антон Баев по повод 164-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов, на паметника бяха положени венци и цветя от името на областния управител на област Пловдив, от кмета на община  Пловдив, от председателя на Общински съвет – Пловдив, кметовете на райони, командването на пловдивския гарнизон, от политически партии, обществени организации и признателни  граждани.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/