Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров и неговите заместници се поклониха пред паметта на Апостола

С панихида в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ и поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика, днес в Пловдив беше почетена 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски.

За да почетат паметта на Апостола и да положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха областният управител на област Пловдив – Здравко Димитров, заместник областните управители Петър Петров и Димитър Керин, главния секретар Борислав Димов, кметът на град Пловдив инж.Иван Тотев, председателят на Общински съвет-Пловдив – Савина Петкова, народни представители, началникът на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада  „Специални сили“ бриг. генерал Явор Матеев, командирът на Авиобаза Граф Игнатиево – бриг. генерал Иван Лалов, директорът на ОД на МВР Пловдив – старши комисар Атанас Илков, заместник-кметове, общински съветници, кметовете на райони, представители на общинската администрация, членове на комитет „Родолюбие“ и Общински комитет „Васил Левски“, ученици от спортното училище „Васил Левски“, граждани, политически, обществени организации и медии.

Водещ на възпоменателното честване бе актьорът от Драматичен театър – Пловдив – Стефан Попов, слово пред паметника произнесе преподавателят в Катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – доц. Д-р Владимир Янев.

В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, които положиха венци и цветя в знак на признателност от официалните лица, както и от многобройните признателни граждани, които присъстваха на възпоменанието, в което всяка година с едноминутно мълчание и падане на колене, родолюбивите българи отдават почит пред саможертвата на най-светлия и чист образ в националната ни историческа памет.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/