Акцент, Новини

Поредна среща за разрешаване на проблемите по реконструкцията на Асеновградско шосе и Околовръстното

Областният управител Здравко Димитров инициира поредната среща във връзка с разрешаване на проблемите по реконструкцията на Асеновградско шосе и Околовръстното на Пловдив.

Цел на днешната среща, на която присъстваха представители на АПИ, фирмата изпълнител, Напоителни системи, ЕВН “Електроразпределение – Юг“, ОПУ – Пловдив, проектанти, главни архитекти и експерти на общините, Областна администрация – Пловдив и кметовете на общините Асеновград, Куклен и Родопи, бе да се изчистят проблемите по основния проект, за да се премина на следващия етап по изграждане на локалните платна на Асеновградско шосе. Областният управител бе категоричен, че трябва да се отговори адекватно на желанието на гражданите и бизнеса, които се нуждаят от нормален достъп до обектите, разположени в близост до пътя Пловдив Асеновград.

На срещата бяха обсъдени и взети мерки за разрешаване на проблемите с коригирането на напоителните и отводнителните канали, изградените от ВиК,  БТК и EVN мрежи, които минават през трасето. По време на срещата бяха взети адекватни решения, които  ще ускорят процеса по изграждането на локални платна и кръговите кръстовища. Ще бъде решен и въпросът с проекта по електрозахранването на „Тракия Икономическа зона“, който ЕВН “Електроразпределение – Юг“ ще приведе в съответствие с проекта за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград.

Изграждането на кръгово кръстовище на изхода на Пловдив бе обособено в отделен проект. В момента се съгласува парцеларният план, за да се стартират отчуждителите процедури. В четвъртък, 12 октомври, г-н Димитров покани на среща в Областна администрация кметовете на общините Пловдив и Родопи, за да се изчистят проблемите с проектирането и да се стартира изграждането на един от най-важните пътни възли, които ще свързват Асеновградско шосе, Околовръстното и Източната тангента на Пловдив.

По идея на областния управител, проектът за Околовръстно шосе се разделя на два етапа на проектиране – от връзката с магистрала Тракия до Коматево и Коматево до кръговото на изхода на Пловдив посока Асеновград. Областният управител се ангажира да намери решение и на проблема с железопътната линия на КЦМ, която пресича трасето.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/