Акцент, Новини

Зам. областният управител Евелина Апостолова поздрави организаторите на Деня на биоземеделието

За осма поредна година Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив /ВУАРР/ беше инициатор и организатор на „Деня на биоземеделието“.

Събитието се проведе в зала „България” в Международен Панаир Пловдив, който тази година е и негов съорганизатор.

Официални гости на конференцията бяха Евелина Апостолова,  зам. областен управител на област Пловдив, и инж. Ральо Ралев – кмет на район Северен на община Пловдив.

Г-жа Апостолова приветства участниците от името на областния управител Здравко Димитров. „Поздравявам Ви, че превърнахте една добра идея в традиция и съм убедена, че темата на днешната конференция „Биологично земеделие и устойчиво развитие“ ще е от изключителна полза за производителите, които са имали смелостта да се посветят на един толкова рисков и труден отрасъл, какъвто е биоземеделиетор“, каза тя и пожела тази селскостопанска година да е по-добра и доходоносна.

„Всички имаме една мисия – да се погрижим за доброто на идните поколения. Фактът, че се влошава здравословното състояние на децата и те страдат от болести на пенсионерите – диабет, хипертония, значи, че все по-усърдно трябва да внедряваме добри практики. Няма друга държава, природа и територия, на която толкова да подхожда нишата „биохрани“. Дори бог очаква от нас да възстановим райските параметри на нашия дом – Земята“, каза в приветствието си към участниците в конференцията ректорът на ВУАРР проф. Димитър Димитров.

 В конференцията взеха участие 37 учени от чужбина и 40 от България с 30 доклада и 15 постера, които по време на форума, споделиха опита си. Беше представена различна полезна информация, свързана с развитието на биоземеделието, бяха изнесени лекции, представени проекти и разяснени начините за подпомагане на сектора по различните схеми.

В рамките на събитието беше връчена и престижната награда за биоземеделие –  Лауреат „БИОФАКТОР”, с която тази година беше удостоена Албена Симеонова, председател на Българска асоциация „Биопродукти“.

 

Галерия

Последна редакция на 24 февруари, 2018 в 18:05

Skip to content https://www.livechatalternative.com/