Акцент, Новини

Областна администрация – Пловдив е номинирана за наградите БАИТ за внедряване на системата „Посещаемо и безопасно училище“

Информационната система „Посещаемо и безопасно училище“, която бе внедрена за първи път в Област Пловдив, е сред номинираните на тазгодишните награди за развитие на информационните и комуникационни технологии БАИТ.

Пилотният проект, изграден за Областна администрация – Пловдив и Регионално управление по образование – Пловдив, осигурява информационната база и координацията на областно и общинско ниво на действията на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Наградите  БАИТ за 7-ма поредна година ще отличат български компании, организации, институции, лица и екипи със значителен принос в ИКТ бранша. Категориите са 11, а информационната система „Посещаемо и безопасно училище“ на Областна администрация – Пловдив е номинирана в категория Държавна администрация заедно с Висш съдебен съвет, Министерство на земеделието, храните и водите и Министерство на туризма.

В 7-мото издание на Наградите на БАИТ ще бъдат отличени още и носителите на награди в категориите: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Общинска администрация, StartUp компания, Значителен корпоративен ИКТ проект, Успешен български ИКТ продукт, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света, както и Награда за специален принос.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в Световен търговски център – ИНТЕРПРЕД на 27 февруари 2018 г.

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Skip to content https://www.livechatalternative.com/