Акцент, Новини

Зам.-областният управител инж. Димитър Керин направи първа копка на Паметника на ракетчика в Карлово

На 12-ти март в Карлово беше направена първата копка на Паметника на ракетчика. Инициатор и организатор на събитието е Общинския съвет на офицерите от запаса и резерва в града. Официални гости на церемонията бяха зам. областният управител на област Пловдив – инж. Димитър Керин, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов и заместникът му Антон Минев, кметът на гр. Сопот Деян Дойнов, председателят на общински съвет – Карлово – Теодор Шойлеков и общинските съветници Пламен Славов и Манол Манолов, зам.-председателят на СОСЗР и вице-президент за България на международната конфедерация на офицерите от запаса към НАТО – о.з. полковник Христо Симеонов, началник-щаба на 61 Стрямска бригада – полк. Станимир Христов, подполк. Димитър Мерудийски – началник на военно формирование 22680 и последните командири на ракетните поделения на Карловския гарнизон полк. Борис Цветков и полк. Веско Димитров.

Приветствие към гостите и присъстващите ветерани и граждани поднесе председателят на Общинската организация „Васил Левски“ на СОСЗР о.з. полк. Антон Мерудийски, който благодари на всички взели участие и помогнали да се осъществи идеята за издигането на Паметник на ракетчика и обяви, че датата на неговото откриване ще е на 19-ти ноември.

В словото си, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, подчерта, че общината ще подкрепя всяка родолюбива инициатива и пое ангажимента градинката, където ще се издига паметника да се превърне в приятно място за разходка и почивка на гражданите и гостите на града.

Привилегията да даде старт на строителните дейности беше предоставена на зам. областния управител инж. Керин, който по традиция счупи бутилка шампанско в кофата на багера.

В тържествената церемония участваха духовият оркестър и рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/