Акцент, Новини

Областният управител се срещна със 16 РИК – Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе днес работни срещи със  16 РИК – Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„Целта бе да се срещнем с широкия състав на комисиите и в дух на разбирателство да коментираме подготовката на предстоящите парламентарни избори“, заяви Ангел Стоев. Той съобщи на срещите и разпределението на двете палати в Международния панаир и датите, в които ще може да започне тяхната подготовка за нощта на вота. В шеста палата ще бъде настанен 16 РИК като тя ще влезе още на 27 септември, а 17 РИК ще бъде настанена в трета палата три дни по-късно.

„Надявам се, че няма да имаме логистични проблеми при подготовката на залите и ще създадем много добра организация за вашата работа. Двете палати предлагат отлични условия, както за членовете на РИК, така и за представителите на СИК, които в нощта на изборите ще трябва да изчакват реда си за предаване на протоколите“, коментира областният управител.

Областният управител разясни, че не се предвижда изчакваща палата в договора с Международен панаир, защото данните показват, че ковид обстановката към датата на изборите не налага специални превантивни мерки. По данни на РЗИ-Пловдив и към настоящия момент броят на заболелите е нисък.

Председателите на 16 и 17 РИК  Калоян Сухоруков и Янко Радунчев отбелязаха, че и двете комисии са изключително доволни, че в нощта на вота ще бъдат в Панаира. Защото там условията са много добри, комисиите имат опит от работата в тези две зали и могат по-лесно да си създадат необходимата организация.

По време на разговорите със 17 РИК бяха поставени няколко технически въпроса по настаняването им в 3 палата, на които още следващата седмица областна администрация ще търси решение заедно с екипите на Панаира.

Припомняме, че Районните комисии започнаха работа на 13 август като 16 РИК е настанена в сградата на Общински съвет – Пловдив, а 17 РИК е в  Областна управа.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/