Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров поздрави участниците в „Букет от националности“

Областният управител Здравко Димитров уважи първият по рода си международен студентски ден, който се проведе в Аграрен университет – Пловдив под мотото „Букет от националности“.

Тържеството започна с фотоизложба във фоайето на университета, посветена на живота и дейността на един от най-известните и почитани държавници в света – Нелсън Мандела. Изложбата беше открита от извънредния и пълномощен посланик на ЮАР в България – Н. Пр. Ванеса Калверт. Тя разказа на студентите интересни факти от дейността на един от най-уважаваните политически лидери в света, носител на Нобелова награда за мир,  борец срещу апартейда в ЮАР и в последствие станал първия чернокож президент на страната.

След това празникът се пренесе в парка на университета, където студенти от Русия, Казахстан, Гърция, Молдова, ЮАР, Полша, Чехия и България бяха подготвили интересни презентации на страните си и пъстра музикална програма, представяща традиционни песни и танци. Младите хора бяха се постарали да покажат и национални ястия, които привлякоха интереса на гостите.

Областният управител Здравко Димитров поздрави участниците и им пожела да отнесат в държавите си не само наученото тук, но и любовта си към България. Той не пропусна да отбележи,че в Аграрния университет те не само получават знания и много нови приятелства,  но се учат и на уважение към земята, която дарява всички ни с блага, и за това трябва да са отговорни към нея. Г-н Димитров благодари на проф. Янчева, на ръководителя на катедра Туризъм – доц. Александров и на академичното ръководство за прекрасния празник и изрази надежда, че тази прекрасна инициатива ще се превърне в традиция.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/