Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров се срещна с новите концесионери на Летище Пловдив

Представители на Hainan Airport Group (Хайнан еърпорт груп), част от холдинга Hainan Group ( Хайнан Груп), разговаряха с областния управител и споделиха своите планове за бъдещето на пловдивското летище. Хайнан еърпорт груп управлява 14 авиокомпании с над 1250 самолета, като оперира 13 летища и над 1000 вътрешни и международни линии, притежава и контролния пакет акции от летище Frankfurt-Hahn airport. Годишно компанията превозва над 100 милиона пътника до над 260 града

Холдингът Хайнан Груп към момента разполага с активи за около 145 млрд. долара, годишните му приходи са над 90 млрд. долара, а служителите му в цял свят – над 410 000. Дейностите на компанията са в различни сфери, като основно са съсредоточени в авиацията, технологиите, туризъма, финансите, иновациите и логистиката.

Концесионерите споделиха, че имат планове за развитието на Летище Пловдив, като тяхната цел е то да се превърне в хъб с пътнически и карго терминали. Те се интересуваха и от темповете, с които върви реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, както и състоянието на останалите транспортни коридори в областта. Областният управител изрази желание да организира работна среща, на която ще покани представители на  бизнеса от областта, които да дадат своите предложения и да очертаят очакванията си пред концесионерите на Летище Пловдив.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/