Акцент, Новини

Зам. областният управител инж. Димитър Керин участва в откриването на моста на с. Поройна

На 18-ти май, с тържествена церемония, беше открит новият мост, който свързва село Поройна с републиканския път Първомай – Дълбок извор. Съоръжението, чакано повече от 40 години, беше осветено от архиерейския наместник на Асеновград и Първомай – отец Йордан и свещениците отец Стефан и отец Георги от Първомай. На него присъстваха инж. Димитър Керин – зам. областен управител на област Пловдив,  изпълняващата длъжността директор на Областно пътно управление – инж. Валентина Бакърджиева, кметът на община Първомай – Ангел Папазов, Пенко Налбантов –кмет на село Поройна и кметът на с. Дълбок Извор – Костадин Кротнев, представители на изпълнителя – „ОРС – Инфраструктура“  и жители на близките населени места.

 Инж. Валентина Бакърджиева обяви, че се работи и по изграждане на нов мост над Марица, между Първомай и Градина, но подчерта, че все още се извършват отчуждителни процедури и изпълнения на проектантски задачи.

Мостът има отвор, през който да минава водата, с дължина 20 метра и  широк 7 метра. Цената на цялото съоръжение, изградените тротоарни конзоли, спирките и отсечката довеждаща до моста струват  около 1млн.лв. с ДДС.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/