Акцент, Новини

Областният управител присъства на освещаването на православния параклис на летище Пловдив

Областният управител Здравко Димитров присъства на освещаването на новия параклис на летище Пловдив „Св. Св. Козма и Дамян“. Тържественият водосвет беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, в присъствието на Знеполския Епископ Арсений, свещенослужители от храмовете „Св. Богородица“ и „Св. Марина“, заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров, Димитър Керин, главния секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, директора на летище Пловдив Христо Щерионов и служители. Параклисът бе осветен, след като беше приведен в съзвучие с църковните канони. Това Богоугодно дело беше започнато още през 2009 година от бившия директор на летището – г-н Андреев, към когото Владиката също отправи своите благодарности.

Митрополит Николай извърши църковната церемония, а в края на богослужението се обърна към присъстващите, за да ги призове да се молят и благодарят, за това, че Господ ги закриля и бди над добрите им дела.

Негово Високопреосвещенство не пропусна и да благослови и поздрави областния управител Здравко Димитров в деня на неговото рождение, като му пожела крепко здраве, благоденствие и духовни сили, за да продължава все така неуморно и с плам да върши своето дело.

Областният управител Здравко Димитров благодари за благопожеланията и каза, че като православен християнин, се уповава на Божията помощ.

В празничния ден г-н Димитров беше поздравен от близки, приятели, партньори и колеги, и получи лично обаждане от премиера Бойко Борисов, който също му пожела здраве, сили и благоденствие.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/