Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров и старши комисар Атанас Илков проведоха рутинна работна среща във връзка със зимното снегопочистване

Областният управител Здравко Димитров, директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков и директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Георги Мангараков проведоха рутинна работна среща във връзка с предстоящия зимен сезон и зимното снегопочистване.

На срещата присъстваха представители на общините и фирмите, ангажирани със зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, общинските пътища в областта и уличната мрежа в населените места.

Всички общински служби и фирми, които отговарят за поддържането на пътищата през зимния сезон заявиха, че са в пълна готовност, разполагат с необходимата техника – снегорини, снегоразпръсквачи и снеготоварачи, както и със сол, луга и химически препарати. Техниката е преминала необходимите проверки, екипите са в готовност и са раздадени маршрути за обхвата на снегопочистване.

Областният управител и старши комисар Илков подчертаха необходимостта от добра и бърза координация и комуникация между различните институции и общата им отговорност за гарантиране сигурността на хората и недопускане на пътни инциденти при утежняване на метеорологичната обстановка.

В дежурните части на всички полицейски подразделения са предоставени координати за взаимодействие със съответните длъжностни лица от снегопочистващи фирми към общините.

Сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения при придвижване по пътните артерии в Пловдивска област по време на зимния сезон ще се приемат на няколко денонощни телефона. Денонощно могат да бъдат подавани сигнали за възникнали катастрофи, аварийно-спасителни дейности и бедствени ситуации на телефон на дежурния телефон на сектор “Пътна полиция” 032932007, Областен център за пожарна безопасност – 0889689772 и на дежурните телефони в Областна администрация 032/ 605 550 и 0878 198 425.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/