Акцент, Новини

Откриха паметник на Васил Левски в град Стамболийски

С откриването на  паметник на Васил Левски,  гр. Стамболийски отбеляза Празника на града. Освещаването беше извършено от Знеполски епископ Арсений.

На тържествената заря-проверка присъстваше и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която прие строя на представителна рота от 68-ма бригада Специални сили. В словото си тя заяви, че този паметник е израз на нашата дълбока почит към делото на Апостола. „Левски ратуваше за държава с „народно управление“, държава на „личната и народна свобода“, държава в която всички живеят „под чисти и святи закони“, защото днешна Европа, Европа на солидарността и равноправието, всъщност е Европа на Левски, на онзи неустрашим карловец, който разклати устоите на една империя и ускори нейното срутване“, подчерта Цвета Караянчева.

Събитието беше почетено от заместник областните управители г-жа Евелина Апостолова и инж. Димитър Керин и архитекта на Администрацията – Валентин Маринов. От името на областният управител Здравко Димитров беше положен венец.

Паметникът е дело на пловдивския скулптор Атанас Карадечев, а средствата бяха събрани от общината и граждани.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/