Акцент, Новини

Премиерът Бойко Борисов и областният управител Здравко Димитров посетиха обновената Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Св. Георги“

Премиерът Бойко Борисов, областният управител Здравко Димитров и зам.-областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин присъстваха на официалното откриване на изцяло обновената Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Св. Георги“. Още при пристигането си г-н Борисов се ръкува с областния управител и екипа му и заедно с ръководството на болницата разгледа обновеното крило,  пребазираната Клиника по нервни болести и обновените асансьорни уредби  в Университетската болница.

Министър-председателят коментира, че с направените инвестиции, болничните структури са получили възможност за бърза комуникация със Спешното отделение и ефективно взаимодействие. Той подчерта, че тази година за здравеопазване са дадени 4,7 млрд. лв. на фона на все повече намаляващото поради демографската криза население и при това финансиране не трябва да се говори, че няма пари за здравеопазване. Той похвали ръководството на УМБАЛ „Св. Георги“ като добър пример за управляване на средствата.  Премиерът заяви, че е разпоредил всички доктори, санитари и медицински сестри да получат възнагражденията си навреме.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/