Акцент, Новини

Главният секретар Борислав Димов беше официален гост на първото издание на Международните дни на полето България – 2018

На 5-ти юни беше открито първото издание на Международните дни на полето – България 2018. Изложението се провежда съвместно между DLG и Аграрен университет Пловдив. На официалното откриване присъстваха председателят на общинския съвет г-жа Савина Петкова, главният секретар на областна администрация – Пловдив – Борислав Димов, изпълнителният директор на  „DLG България“ –  Йордан Йорданов, ректорът на Аграрния университет –  проф. Христина Янчева,  председателят на Селскостопанска академия – проф. Васил Николов, представители немските партньори – г-н Берн Кох и г-н  Петерсон.

 На полето на Аграрния университет, до 7-ми юни, посетителите могат да се запознаят със съвременните сортове растения, новите производствени средства, подобрените методи на култивиране, демонстрирането на селскостопанска техника на живо, както и най-новите открития в научните изследвания.

 „За нас, като университет, отговорността е голяма, тъй като това събитие е доста амбициозно. Тук ще се срещнат академичните среди, бизнесът и студентите и се надяваме да се родят нови бизнес идеи. Тук се събират, както българските, така и чуждестранните фирми, за да покажат своите постижения, за да може аграрният сектор да бъде модерен, ефективен и да отговори на предизвикателствата, които стоят пред сектора, а именно осигуряване на храна за все по-нарастващото население“,  каза ректорът на висшето учебно заведение проф. Христина Янчева.

Главният секретар Борислав Димов пожела на организаторите събитието да се превърне в традиция и всяка година участниците в него да се увеличават.

На първото изложение участват около 50 фирми от България, Турция и Австрия. Интерес са проявили и компании от Франция и Шри Ланка. Очакванията на организаторите са, между 5-ти и 7-ми юни,  „Международни дни на полето България  2018“ да се посети от над 5000 души, а проявата да стане традиционна за страната.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/