Акцент, Новини

Заместник областният управител Димитър Керин присъства на церемонията по полагане темела на първия завод на „Одело Фарба Лайтинг Груп“

Заместник областният управител Димитър Керин присъства на тържествената церемония по полагане темела на първия завод на Одело Фарба Лайтинг Груп“. Символичната първа копка на високотехнологичния завод направиха министърът на икономиката Емил Караниколов, Ахмет Байрактар, президент на турската компания и кметовете на Пловдив и Куклен и генералният консул на Турция – Хюсеин Ергани и Пламен Панчев – управител на фирмата изпълнител на обекта „ Сиенит“ ЕАД.

Заводът ще бъде построен в индустриална зона „Куклен“, която е част от Тракия икономическа зона и ще бъде разположен на площ  от 23 000 кв.м., след което ще бъдат изградени още два завода, като общата площ на предприятията ще бъде 92 000 кв.м.

Планирано е „Одело Фарба България“ да инвестира в производствената си база и логистичен парк за поддоставчици близо 40.6 милиона евро до 2023 г.

Серийното производство на фарове за автомобили  ще започне през декември 2020 г. , а в периода  2023-2024 г. трябва да бъде построен и вторият завод. На следващ етап – 2021-2023 г., ще бъдат изградени завод за електроника и парк за поддоставчици.

Одело Фарба България“ е част от Байрактарал Холдинг, в чиято структура влизат компании в областта на производство на осветление –  автомобилно и общо, автомобилно представителство и лизинг, застраховане, строителство и туризъм. 

Одело Фарба Лайтинг Груп“ е производител на автомобилно осветление. Фирмата има 7 завода, в които работят 3 581 служители, а 200 са заети в изследователския център. Оборотът на Одело Фарба Лайтинг Груп“  за 2017 г. е 461 милиона евро , като нейни клиенти са Мерцедес – Бенц, Ауди, Рено, Фиат, Тойота, Фолксваген, БМВ, Форд.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/