Областният управител Здравко Димитров посрещна министъра на културното наследство, културните дейности и туризма на Италия

Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация, водена от министъра на културното наследство, културните дейности и туризма на Италия – Н.Пр. Алберто Бонизоли.

Делегацията  включваше пълномощния министър Марко Ричи – съветник по външнополитически въпроси, г-н Джорджо Джорджи – началник Пресслужба на министъра, г-н Салваторе Адуче – президент на Фондация Матера-Базиликата, г-жа Росела Тарантино – завеждащ международни връзки към Фондация Матера-Базиликата, Н.Пр. Стефано Балди – посланик на Италия в София, г-н Емануеле Полио – заместник-ръководител на Посолството, г-жа Луиджина Педди – директор на Италианския Културен Институт, г-н Джузепе Де Франческо – почетен консул на Италия в Пловдив, г-жа Елза Хаджийска, преводач и пресаташе към Посолството на Италия в София. На срещата присъстваха и заместник министърът на културата Румен Димитров, заместник областните управители Петър Петров, Димитър Керин и Евелина Апостолова.

Областният управител приветства гостите с „Добре дошли“ и направи кратка презентация на Област Пловдив, като не пропусна да подчертае, че това е най-бързо икономически развиващата се област в България. Той заяви, че културата и спорта са тези две направления, които сближават народите и премахват границите. Г-н Димитров каза, че предстои една голяма отговорност и пред двете страни, а именно успешното представяне на Пловдив и Матера като домакини на  Европейска столица на културата през 2019 годни и изрази надежда, че след тази среща контактите между двата града ще се развиват още по-успешно.

Н.Пр. Алберто Бонизоли благодари за гостоприемството и не скри, че Пловдив му е на сърцето още от 1993 година, когато за първи път е посетил този прекрасен град. Той заяви, че е много важно, да се разширят възможностите за партньорство по време на домакинството на най-големия еврейски културен форум и е изключително важно всички институции да работят заедно, за да има добър ефект от домакинството.  „Много е важно да обединим усилията си, защото когото отборът има една цел, тя непременно ще бъде постигната успешно. Това е един уникален момент, от който всички ние трябва да се възползваме максимално“, заяви министърът.

В края на срещата, областният управител подари на министър Бонизоли плакет с реплика на древна тракийска колесница.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017