Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров, заместникът му Петър Петров и Митрополит Николай поздравиха за първия учебен ден децата от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“

Областният управител Здравко Димитров, заместник областният управител Петър Петров и Пловдивският митрополит Николай бяха сред официалните гости за откриването на новата учебна година в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“.

Областният управител отправи своите поздравления и им пожела на добър час и успехи през новата учебна година!

Митрополит Николай благослови учениците и отправи своите напътствени думи. „Учете и знайте, но за доброто се дръжте“, припомни той призивът на Светата църква и им пожела здраве, преуспяване, радост, вяра и благочестие.

Областният управител, Митрополит Николай и зам.-областният управител Петър Петров се погрижиха и за безопасността на първолаците, като проведоха първия открит урок по спазване правилата за движение и заедно с малчуганите преминаха по пешеходната пътека пред училището.

От учебната 2018/ 2019г. в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ стартира първата иновативна паралелка за I клас „Монтесори класна стая – научи ме да се справям сам“. С това учебното заведение става първото общинско училище в Пловдив и страната, което въвежда Монтесори обучение, където ученето няма да е задължение, а необходимост – учениците ще подобряват способността си за учене през личния опит, което ще повиши интереса и активността им в самия процес, а родителите ще бъдат подпомагани от професионалисти по въпроси за отглеждането и възпитанието на децата.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/