Акцент, Новини

В община Карлово откриха реконструирани и рехабилитирани площадки в детски градини и училища по програма „Региони в растеж“

На 5-ти октомври, с официална церемония, бяха открити реконструираните и рехабилитирани  по програма „Региони в растеж“   детски и спортни площадки в ДГ „ 1-ви юни” Карлово.

Гости на церемонията бяха г-жа Евелина Апостолова-заместник областен управител на област Пловдив, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, ръководството на Община Карлово, директори на детски градини, училища, представители на проектантите и изпълнителите, много гости.

„Важното е в този ден да кажем, че ние продължаваме да работим по нашия основен приоритет, а той е да осигурим за нашите деца едни по-добри условия. Да израстват и се обучават и възпитават в една добра среда за спорт, за обучение и учение, така че възприемете този проект и детските площадки които откриваме, именно като още едно стъпало, което изкачваме по тази наша основна цел. Нека всички детски заведения, общински училища да бъдат едни места, където спокойно и много целенасочено нашите деца да се възпитават – като млади истински родолюбци, да растат здрави и умни, защото те са нашето бъдеще“, каза в тържественото си слово кметът на гр. Карлово д-р Емил Кабаиванов. Отец Марко Тодоров  отслужи молебен за здраве и благоденствие.

Заместник областният  управител на област Пловдив г-жа Евелина Апостолова, кметът на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов, Данка Зидарова – Люртова зам.-кмет на община Карлово и Ваня Христова- директор на Детска градина „1-ви юни”, прерязаха лентата. Възпитаниците на детската градина зарадваха присъстващите с музикална програма. На финала на тържеството бяха пуснати 5 бели гълъба.

Осъщественият проект подобрява, обновява и модернизира образователната структура и същевременно осигурява равен достъп до образование и интеграция на населението от общината.По него бяха открити новите детски и спортни площадки в СУ „Васил Левски“ – начален курс, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Христо Проданов“, ОУ „Райно Попович“, ДГ „Първи юни“, ДГ „Гина Кунчева“, ОДЗ „Васил Левски“, ДГ „Слънце“ гр. Карлово и филиал в кв. Сушица и ОДЗ „Зорница“. Общата стойност на реализираните проекти е за 7 174 946.52 лв.

Галерия

Последна редакция на 07 октомври, 2018 в 12:12

Skip to content https://www.livechatalternative.com/