Акцент, Новини

Областният управител взе участие в тържествата на 68-ма бригада „Специални сили“ и Военновъздушните сили

Областният управител Здравко Димитров и вицепремиерът Валери Симеонов взеха участие в тържествата по повод празника на военния парашутист и на 68-ма бригада „Специални сили“ – Пловдив. В тържествата взеха участие и  заместник областният управител Петър Петров,  главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, военнослужещи, ветерани и официални гости.

Рождения ден на бригадата е свързан 74-та годишнина от битката на Парашутната дружина на височината Стражин по време на Втората световна война. Събитието започна с тържествен строй на бригадата, благодарствен молебен и полагане на венци и цветя на паметните плочи на загиналите воини парашутисти.

Честването се проведе в район №2 на 68-ма бригада „Специални сили“ на ул. „Ген. Радко Димитриев“ 2 – Пловдив, а тържественото събрание се проведе в зала „България“ на Конгресния център на Международния панаир Пловдив. Бригаден генерал Явор Матеев произнесе приветствено слово и награди отличили се военнослужещи, граждани и журналисти.

Областният управител Здравко Димитров беше награден със специална благодарствена грамота за приноса му в развитието на 68-ма бригада „Специални сили“. Със специален плакет беше отличен и вицепремиерът Симеонов.

Ден преди това, областният управител присъства и на тържественото събрание, с което бе отбелязан празникът на българската авиация и 106 години от първия боен полет.

Командирът на Военновъздушните сили Цанко Стойков поздрави личния състав по случай празника, а областният управител предаде поздравителен адрес, в който се казва:

 

Уважаеми генерал-майор Стойков,

Уважаеми офицери, сержанти и войници,

За мен е изключителна чест да ви поздравя с празника на Военновъздушните сили – 16 октомври.

В този празничен ден изказвам своята благодарност към всички вас затова, че въпреки трудностите оставате верни на една професия, която изисква непрекъснато усъвършенстване и развитие, много отдаденост и смелост.

Професията на военния пилот и днес е една от най-рисковите. Ваша е отговорността да гарантирате въздушния суверенитет на страната ни, да бъдете в постоянна готовност за търсене и спасяване на хора, да участвате в авиомедицински евакуации и донорски операции, в гасене на пожари и оказване на помощ на хора в беда.

Вярвам, че и занапред ще работите все така упорито и отговорно за изпълнението на възложените ви задачи по гарантиране на териториалната цялост и суверенитета на Република България и поддържането на мира.

Желая на вас и вашите семейства много здраве, просперитет, лични и професионални успехи!

Честит празник!

 

Тържественото събрание завърши с награждаване на военнослужещи и техните командири за проявен висок професионализъм при изпълнението на служебните им задължения, както и цивилни служители и празничен концерт.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

 

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/