Акцент, Новини

Народно читалище „Изгрев – 1927г.“ в село Граф Игнатиево отбеляза 75 години от спасяването на българските евреи

На 19 октомври 2018 г. в Народно читалище ”Изгрев-1927г.” с. Граф Игнатиево се състоя културно събитие във връзка с приноса на България за спасяването на евреите от Холокоста. Инициативата се осъществи със съдействието и финансовата подкрепа на Областна администрация – Пловдив по работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2018 (КС 2018).

В читалището беше подготвена изложба от детско творчество и фолклорен концерт. Презентацията на тема: „Холокостът – приносът на България в спасяването на евреите” развълнува публиката, а фолклорната програма зареди всички посетители с позитивност и добро настроение.

Гости на събитието бяха кметът на селото г-н Нестор Чочев, общинският съветник г-н Пламен Петков, директорът на ОУ ”Граф Н. Игнатиев”- Даниела Петкова и жители на селото. Изложбата, подготвена от децата, украси фоайето на читалището и привлече много посетители, които се възхитиха на детската сръчност и креативност.  Събитието беше популяризирано чрез публикуване на информация, снимки и афиши в медиите.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/