Акцент, Новини

Областният управител и главният секретар присъстваха на празника на Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив

Областният управител Здравко Димитров и главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов уважиха с присъствието си професионалния празник на Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив.

„Винаги съм искал държавните служби да работят съвместно и при добри условия. Запознат съм с вашата дейност и знам, че винаги се отзовавате там, където е необходимо. Това е голяма отговорност и ви пожелавам ви  много успехи и в бъдеще“, каза областният управител в приветствието си към личния състав и началника на „Военна полиция“ – Пловдив – полк. Румен Тодоров.

Служба „Военна полиция“ има пет подразделения в страната, като в Пловдив е изградена втората по големина регионална структура. Зоната обхваща 6 административни района – Пазарджик, Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора и Смолян, което представлява между 60 и 70% от военнослужещите в страната. На територията на Регионалната служба са и двете авиобази – Крумово и Граф Игнатиев, както и Карловската бригада и Старозагорската бригада.

Областният управител и главният секретар присъстваха и на динамичния показ, в който бяха демонстрирани дейностите, изпълнявани от  служителите във „Военна полиция“. Военнослужещите демонстрираха военнополицейски тактики и антитерористични действия и бяха представени специализирани машини и оборудване.

Динамичният показ беше наблюдаван от ученици от средните училища, които получиха и начални знания по военна подготовка.

 

[news_gallery_bg]

Skip to content https://www.livechatalternative.com/