Акцент, Новини

Областният управител отправи своите благопожелания по повод Възкресение Христово

Областният управител Здравко Димитров отправи и своите благопожелания по повод Възкресение Христово.

Уважаеми жители на област Пловдив,

Предстои ни да посрещнем най – светлия християнски празник – Възкресение Христово. В неговото навечерие искам да Ви пожелая Божественото Възкресение да ни прероди и да ни направи по-щастливи, по – милосърдни, по – щедри и по – добри!

Нека Великденските празници са изпълнени с радост и много щастливи изненади за Вас и семействата Ви! Желая Ви много мир и надежда, сбъднати обещания и щастливи нови спомени! Нека този Великден бъде специален за Вас!

Нека отпразнуваме спасението, което възкресението ни носи!

Светли и благословени празници!

Той присъства и на Опелото Христово, което Пловдивският митрополит Николай отслужи на Велики Петък в митрополитския храм Св. вмчца Марина“.

Велики петък е най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син. Той бива разпитван, вина Му вменили, а Пилат, пoдстрекан от тълпата, която ревяла „Разпни Го“, му издал тежка присъда. В този ден Иисус претърпял безброй поругания, мъки, неимоверни страдания. Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Агнец – „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове“, принесен в жертва за греховете на цялото човечество. Раздрало се небето и земята, слънцето скрило лика си, тъмнина надвиснала над Голгота. Разпети петък е ден, в който всеки християнин, в едно с цялото творение, съпреживява смъртта и погребението на Богочовека с надеждата да станем съпричастни и на Неговото славно Възкресение за вечен живот.

На опелото присъстваха командирът на 68-ма бригада Специални сили – ген. Явор Матеев и много миряни, които през целия ден минаваха смирено, за да се поклонят пред Христа, предал Себе Си на кръстна смърт, за да изкупи нашите грехове и отвори пред нас пътя към спасение.

В словото си митрополит Николай припомни изкупителното дело на Спасителя, след което, при траурен камбанен звън, скръбната процесия, начело с хоругви и св. плащеница, обиколи храма „Св. вмчца Марина“.

Пловдивския митрополит Николай  ще отслужи среднощно богослужение по повод Възкресение Христово тази вечер от 23.30 часа в катедралния храм  „Успение Богородично”. 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/