Акцент, Новини

Работна среща във връзка с проект „Подпомагане регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК“

По инициатива на екипа на Асоциация по ВиК-Пловдив, в Областна администрация – Пловдив беше проведена работна среща, на която бяха обсъдени етапите за събиране на необходимата информация, с цел изготвяне на оценка на ВиК активи публична държавна и публична общинска собственост в рамките на проект „Подпомагане регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК“. Дружеството е сключило договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“

В проведената среща участие взеха г-н Никола Кедов – представител на ДЗЗД „Дружество за оценка на ВиК активи“, инж. Митко Стойчев – главен експерт ДСРР в Областна администрация Пловдив и екипа на Асоциация по ВиК-Пловдив. Бяха обсъдени отделните етапи на договора по отношение на процедурата по изготвяне на оценката на ВиК активите публична държавна и публична общинска собственост на територията на „ВиК“ ЕООД – Пловдив.

Вторият етап от работната среща беше проведен във „ВиК“ ЕООД гр. Пловдив поради факта, че Операторът  стопанисва, поддържа и експлоатира ВиК активите /публична държавна и публична общинска собственост/, а и поради специфичните детайли на разискваните въпроси. В нея участие взеха и инж. Антон Гълъбов, инж. Динко Господинов, инж. Симо Узунов и г-жа Кина Димитрова – главен счетоводител на „ВиК“ ЕООД гр. Пловдив. Дискутирани бяха някои възникнали проблеми по отношение на овладяване на първия етап по събиране и стиковане на информацията и способите за изпълнение на поставените от страна на ДЗЗД „Дружество за оценка на ВиК активи“ изисквания.

Работната среща приключи като се уточни да се предостави писмено становище от „ВиК“ ЕООД гр. Пловдив, във връзка с гореизложеното и предстоящата съвместна работа.

 

[news_gallery_bg]

Последна редакция на 13 ноември, 2018 в 09:53

Skip to content https://www.livechatalternative.com/