Акцент, Новини

Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1928” – гр. Пловдив проведе заключителното събитие за популяризиране на европейското културно многообразие по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз

На 20 декември 2018 г. в Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1928” – гр. Пловдив се проведе мултимедийна презентация „Коледните традиции в България и Германия”. Събитието потопи гостите във виртуално пътуване през прочутите немски коледни базари, площади и църкви до българските домове с любимите за всички коледари.

Под звуците на „Тиха нощ, свята нощ” бе открита обща изложба на художничката Стеляна Георгиева и фотографката Даниела Бенцмюлер „Моят град”.

Облечени в народни носии малки коледари внесоха българския дух в събитието.

И по древна традиция за Коледа всички присъстващи поставиха финала на вечерта с чаша греяно вино по немска рецепта, печена тиква с мед по български и коледарски наричания за мирна, здрава и успешна 2019 година.

Събитията са финансирани от Областна администрация – Пловдив във връзка с изпълнението на Комуникационната стратегия на България за ЕС за популяризиране на европейското културно многообразие.

[news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/