Областният управител се срещна с представители на „Локомотив“ и „Ботев“

Областният управител Здравко Димитров инициира среща, на която присъстваха ръководствата и ветерани на двата пловдивски футболни клуба „Локомотив“ и „Ботев“, водачите на футболните агитки, кметът Иван Тотев и директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Илков. Повод за срещата беше предстоящия финален мач за Купата на България. Областният управител призова за спазване на правилата за движение и обществения ред, за да може срещата на двата пловдивски футболни клуба да премине в дух на толерантност и феърплей.

„За първи път двата пловдивски футболни клуба „Локомотив“ и „Ботев“ се срещат на финал. До момента това не се е случвало, макар че и единият и другият отбор са печелили Купата на България. Нека да победи по-добрия. Имам апел към агитките, направете празник в София. Нека да видят, че това наистина е най-стойностното, най-старото дерби и освен, че сме Европейска столица на културата, сме и спортна столица. Защото тук са се раждали такива спортни таланти, които са прославили не само Пловдив, но и България. Нека по-добрия победи“, каза областният управител.

Той подари на двата футболни клуба по две бутилки шампанско, с които да отпразнуват победата.

Старши комисар Илков увери, че ще бъдат взети всички мерки за безопасност на придвижване и недопускане на конфликтни точки преди, по време и след приключване. Той заяви, че пътуването и достъпът до стадиона ще бъдат максимално облекчени.

Кметът Иван Тотев представи фланелките, които са посветени на Европейска столица на културата и ще бъдат раздадени на феновете. Той също пожела успех и на двата отбора.

На 16 май, от 18.00 часа, ще бъде организирано празненство пред общината, с което ще се отбележи победата.

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017