Акцент, Новини

Културна програма в с. Куртово Конаре представи многообразието от народи и традиции в Европейския съюз

На 19.12.2018 г. в Народно читалище „Любен Каравелов 1897“ – с. Куртово Конаре, община Стамболийски, се проведе събитие, посветено на европейското културно многообразие, в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС с подкрепата на Областна администрация – Пловдив. В програмата на читалището бе включена фотоизложба „Моето пътуване в Европа през 2018 г. – събития, фестивали, срещи с хора“, която бе представена във фоайето на читалището, а част от снимките бяха публикувани във фотоалбум във фейсбук страницата на читалището.

След откриване на изложбата в залата на втория етаж бе представена  презентация на тема „И ние сме част от културното многообразие на Европа“. Визуалното представяне показа културното наследство на Куртово Конаре и срещи на представители на читалището и общността с други култури – гостувания в Куртово Конаре на чужденци, както и участия на български представители в чужбина от фестивали, международни срещи и обмяна на добри практики.

В заключителната част на културното събитие се проведе среща под надслов „Да се опознаем по-добре“ с кулинарна изложба, музика и танци на държави членки от Европейския съюз. В програмата участваха фолклорни и творчески състави при читалището, представители на местната общност и чужденци, живеещи в Куртово Конаре.

[news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/