Пловдив чества 171 години от рождението на Христо Ботев

С полагане на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив бе отбелязана 171-та годишнина от рождението на поета-революционер.

На церемонията присъстваха заместник-областният управител на област Пловдив Димитър Керин, председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков, бригаден генерал Явор Матеев, областният управител на област Кърджали Никола Чанев, директорът на ОД на МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков, кметовете на райони, общински съветници, Общественият посредник на община Пловдив, представители на общинската администрация, политически партии и обществени организации, детския отбор на ФК „Ботев“ Пловдив, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, медии и граждани.


Словото за делото и живота на великия българин бе произнесено от Димитър Минев – директор на Народна библиотека „Иван Вазов“. Водещ на церемонията бе актьорът Петър Тосков. Ритуалът се проведе с участието на почетна рота, венценосци и военен духов оркестър от пловдивския гарнизон.

[news_gallery_bg]

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017