Акцент, Новини

Областният управител прие посланика на Република Индонезия в България Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид

Областният управител Здравко Димитров прие посланика на Република Индонезия в България Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид и нейния екип.

Областният управител запозна гостите с историята и съвременното икономическо развитие на Област Пловдив, както и характерните особености на района в областта на образованието, културата, селското стопанство, туризма и проектите, реализирани през последните години в най-бързо развиващия се регион в страната.

Нейно превъзходителство Сри Астари Расджид благодари за гостоприемството и сподели, че е впечатлена от развитието на града и областта. Тя изрази надежда, че с това посещение ще се създадат още по-стабилни и трайни взаимоотношения между двете държави. В тази връзка, посланик Расджид предложи да бъде подписан меморандум за побратимяване между Област Пловдив и индонезийската провинция Джокджакарта, която е наследник на старото кралство Матарам. Провинцията е известна със своята древна история и култура, а сред седемте чудеса на света се нарежда и Боробудур – най-внушителния будистки храм в Югоизточна Азия.  Джокджакарта е единствения султанат в Индонезия, а султан Хаменку Бувоно Десети освен монарх, е и губернатор на близо четиримилионната провинция.

Областният управител с радост прие предложението за побратимяване и заяви, че в най-скоро време ще започне подготовката по изготвянето на двустранния меморандум.

Посланик  Расджид  покани областният управител на танцовия пърформанс „Медиум“, с който индонезийският хореограф Рианто ще участва в програмата на Пловдив Европейска столица на културата и фестивала One Dans Week. Рианто гостува в България с подкрепата на Посолството на Индонезия.

В края на срещата, на която присъстваха и заместник областните управители Евелина Апостолова, Димитър Керин и главният секретар Борислав Димов, посланик Расджид, която е и известна художничка с многобройни изложби в своята страна и чужбина, подари на г-н Димитров индонезийски  сувенир, а областният управител й връчи плакет на Областна администрация.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/