Консултации 16-ти и 17-ти РИК

Областният управител, заедно с екипа на Областна администрация, проведе консултации за състава на Районна избирателна комисия за 16-ти избирателен район гр. Пловдив и 17-ти избирателен район Област Пловдив.

Консултациите са във връзка с организацията и произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени за 26 май 2019 г. На тях присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, както и на партии и коалиции, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

На консултациите присъстваха представители на ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС, Воля и България без цензура. Отсъстваха представители на Реформаторски блок.

Споразумения бяха постигнати за председателските места и в двете комисии – ГЕРБ, които имат по 19 членове, местата на секретарите са за БСП, заместник-председателските места ще бъдат определи  от ЦИК, тъй като за тях не бе постигнато споразумение. 

В края на консултациите Здравко Димитров пожела феърплей и успешно представяне на изборите на всички. „Залогът е голям, но това не оправдава използването на непозволени средства. Призовавам всички към честна игра и толерантност, и нека по-добрият победи“, каза областният управител.

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017