Новини

Областният управител подкрепя второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“

Областният управител Здравко Димитров подкрепя второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Като отговорен човек той поема ангажимент към своите съграждани ще проявите съпричастност към тези, които имат най-голяма нужда да посрещнат достойно големия християнски празник – Великден.

В голяма част от страната ще се събират дарения за трапезата на най-бедните, които обикновено са поколението на нашите родители.

И тази година ще бъдат набирани както парични средства, така и хранителни продукти, които заедно с доброволци ще бъдат раздадени в седмицата преди Великден на възрастните хора.

Парите ще бъдат трансформирани във ваучери за храна, всеки от които на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в магазините, които са част от веригите „BILLA“, „LIDL“, „КAUFLAND“, както и други, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени ни от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.

При първото издание на кампанията бяха събрани 1 милион лева в пари и хранителни продукти, които бяха раздадени на 33 000 пенсионери, от които една съществена част бяха от Област Пловдив. Това се случи единствено и само благодарение на щедрите дарители от региона.

Тази година кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК). IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGS

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –

www.redcross.bg

На Интернет платформата AMMADO –

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/